
دکتر محمد لطفی زاده: فیلم سینمایی آذر در حالی به شبکه نمایش خانگی آمده که نیکی کریمی علاوه بر ایفای نقش در آن، تهیهکننده فیلم هم بوده است. آنطور که از پوستر فیلم هم برمیآید، موتورسواری زنان و انجام کاری غیرمتعارف که برخلاف عُرف جامعه است هدف اصلی بوده و داستان قتل و به زندان افتادن همسر آذر که ناشیانه هم روایت شده موضوعی فرعی است.
موضوع دوچرخهسواری و موتورسواری بانوان سالها است که دستمایه برخی برای دفاع از به اصطلاح، حقوق زنان قرار گرفته است. این در حالی است که به صراحت رهبر انقلاب (حفظه الله تعالی) دوچرخهسواری زنان را در انظار عمومی حرام و مراجع دیگر نظیر آیت الله مکارم شیرازی نیز با توجه به اثرات سوء و تبعات اجتماعی آن، پرهیز از این کار را در انظار عمومی لازم دانستهاند.
استثناء را کنار بگذاریم، آیا دغدغه عمومی جامعه ما در شهرهای مختلف و روستاها، موتورسواری زنان است؟ گروه مدافع این اقدام به اشتباه آن را در ردیف حقوق زنان عنوان کردهاند و این در حالی است که حق ازدواج، فرزندآوری و سایر حقوقی که اولویت بسیار بالایی دارند را به فراموشی سپردهاند و کاش در این زمینه نیز از خود فعالیتی نشان میدادند.
اینکه تصور شود برای اثبات توانمندی زن باید او را به جای مرد گذاشت اشتباهی است که دود آن به چشم خانواده و جامعه به صورت توأم میرود. به بیان قرآن کریم فرد مؤمن چه مرد و چه زن میتوانند به نقطه اوج برسند لیکن برای این کار نباید جای همدیگر قرار بگیرند. اگر اینطور شود و مثلاً زن در لباس مرد قرار گیرد، نقش زنانه و لطافت و عاطفه از خانواده و جامعه رخت برمیبندد. در روایت است که خداوند زن و مردی که خود را به یکدیگر شبیه کنند لعنت فرموده و کاش سینماگران ما به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین